Content left

Tutustu Hyvinkään historiaan, sukella rautateiden historiaan ja hengähdä hetkeksi taiteen äärellä.

Suomen Rautatiemuseo

Suomen Rautatiemuseo on uniikki valtakunnallinen museo aidossa 1870-luvun miljöössä. Opi rautateiden historiaa ja ihastele maailman ainoaa säilynyttä Venäjän keisareiden junaa. Niiden lisäksi voi ihmetellä valtavia höyryjunia ja uudempia lättähattuja. Täällä viihtyy koko perhe.

Nauti kahvit puistoalueen viihtyisässä kesäkahvilassa.  Ja lopuksi hanki tuliaiset museokaupasta. Opastuksen saat tilauksesta.

Hyvinkäänkatu 9, 05800 Hyvinkää
 p. 040 862 5241
 info@rautatiemuseo.fi
 www.rautatiemuseo.fi

Hyvinkään taidemuseo

Hyvinkään taidemuseo on tunnettu laadukkaista ja mielenkiintoisista taidenäyttelyistään.  Pysyvistä kokoelmista on esillä hyvinkääläisten taiteilijoiden Yrjö Saarisen ja Kaapo Wirtasen taidetta sekä Helene Schjerfbeck -huone.

Suomen kuuluisimpiin taiteilijoihin kuuluva taiteilija Helene Schjerfbeck asui Hyvinkäällä 23 vuotta 1902-1925. Hyvinkäällä syntyivät hänen keskeisimmät modernit maalauksensa, mm. nais- ja lapsiaiheet, joissa oli malleina paikallisia asukkaita. Taidemuseolla on pysyväisnäyttelynä Helene Schjerfbeck –huone, jossa kerrotaan mm. hänen hyvinkääläisistä malleistaan.

Museon tilat ovat vuokrattavissa juhla- ja konserttikäyttöön.

Muista tilata opastus, niin saat aina enemmän irti vierailustasi ryhmän kanssa!

Hämeenkatu 3 D, 05800 Hyvinkää
 040 480 1644
 taidemuseo@hyvinkaa.fi
 www.hyvinkaantaidemuseo.fi 

Content right

Kaupunginmuseo

Tutustu Hyvinkään ja hyvinkääläisten historiaan. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Villan voimala, vaihtuvat näyttely
Kankurinkatu 4–6, O2-talo 1. kerros

Valvillan tehdasmuseo
Villatehtaan puistomaisella sisäpihalla, pienessä palokalustorakennuksessa, on vuonna 1981 perustettu Hyvinkään villatehtaan eli YVT:n ja siihen liitettyjen tekstiilitehtaiden historiaa esittelevä tehdasmuseo,  Valvillan tehdasmuseo. Villatehtaiden historia liittyy kiinteästi Hyvinkään historiaan työllistämällä ja näin tuomalla ihmisiä Hyvinkäälle.

Avoinna: kesäkuu–heinäkuu ma–pe klo 12–15, muulloin tilauksesta.

 Villatehtaan sisäpiha, vanha palokalustorakennus, Kankurinkatu 4–6
 040 773 6257
 kaupunginmuseo@hyvinkaa.fi
 hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo

Hyvinkään Karjala-seuran museo

Museon esineistö ja tavarat on saatu lahjoituksina Hyvinkäälle toisen maailmansodan jälkeen Karjalasta tulleilta evakoilta ja heidän jälkeläisiltään. Esineistö sisältää kodin tavaroita, työkaluja, karttoja ja tekstiilejä. Kirjoja, valokuvia ja tauluja on myös runsaasti.

Avoinna tilauksesta.

 Villatehtaan sisäpiha, H-talo
 040 545 4797
 www.karjalanliitto.fi