Content left

Hyvinkäällä on upeita miljöökohteita, jotka ovat tutustumisen arvoisia historiansa, tarinoidensa, asukkaidensa sekä viehättävän ympäristönsä vuoksi.

Villatehtaan miljöö

Villatehdas on ainutlaatuinen yritys-, kulttuuri- ja taidetoiminnan keskus Hyvinkään keskustan sydämessä. Villatehdas tarjoaa korkealuokkaisia ja edustavia toimisto- ja kokoustiloja erikokoisille yrityksille sekä erinomaisen tapahtumapaikan yleisötapahtumille.

Villatehdas on tuonut hyvinkääläisille toimeentuloa jo yli sata vuotta. Nykyään - tehdaskoneiden jo vaiettua - massiiviset punatiiliseinät kätkevät sisäänsä monipuolisen, sykkivän ja verkostoituneen yhteisön ja lukemattomasti mahdollisuuksia arjen kohtaamisiin.

Tutustu Villatehtaalla mm. Valvillan tehdasmuseoon, näyttelyihin Villan Voimalassa sekä lasten ja nuorten taidekeskus Villa Arttuun. Vietä kokouspäivä Studio Donnerissa tai Villatehtaan kokoustiloissa ja herkuttele Ravintola Obelixissa tai Cafe Donnerissa.

 Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää
 019 8712 200
 info@villatehdas.fi
 www.villatehdas.fi

Content right

Koskenmaan Kartano Kulttuurikeskus

Koskenmaan Kartano Kulttuurikeskus on teatterineuvos Hilkka Kinnusen Säätiön ylläpitämä kulttuurikohde Hyvinkään Myllykylässä. Kulttuurikeskuksen historia ulottuu aina 1700-luvulle asti. Täällä nautit kuva- ja esittävästä taiteesta, konserteista, vaellat kartanon luontopoluilla ja ihailet puuveistoksia. Lisäksi kartanolla on lohiportaat Suomenlahdesta nousevalle lohelle. Kulttuurikeskuksessa on kesäisin näyttelyitä ja konsertteja ainutlaatuisessa kartanomiljöössä.

Tapaat täällä henkilökohtaisesti musiikkiteatterin elävän legendan, primadonna Hilkka Kinnusen, joka kertoo pitkästä taiteilijaurastaan. Hiljenny kartanon omassa kappelissa. Sitä vuokrataan hää -ja kastetilaisuuksiin. Kahviossa nautit herkullisista leivonnaisista ja kupillisesta hyvää kahvia.

Myllykylä, Koskenmaantie 239
 050 583 4165
 www.koskenmaankartano.fi

Humala ja Krapula

Humala ja Krapula on mielenkiintoinen ateljeemiljöö. Ateljeekodit rakennuttivat kuuluisat suomalaiset taiteilijat Tyko Sallinen ja Jalmari Ruokokoski. Terho Sakki asui ja teki taidetta ateljeetaloissa Sallisen ja Ruokokosken jälkeen ja talot ovat edelleen hänen perikuntansa hallinnassa. Tule ihastumaan pihapiiriin, jossa on kuvanveistäjä Terho Sakin veistoksia ja kuulemaan tarinoita miljöön ateljeetaloissa asuneista taiteilijoista. Miljöötä esitellään ryhmille sopimuksesta kesä-syyskuussa.

 Sakinura 11
 050 566 2252
 humalajakrapula@gmail.com
 Seuraa Facebookissa