Content-left

Hyvinkää syksyllä kotimaisen elokuvan päänäyttämönä

Red Carpet – kotimaisen elokuvan festivaali järjestetään ensimmäisen kerran 31.8.–3.9.2017 Hyvinkäällä

Red Carpet juhlii kotimaista elokuvaa ja tuo elokuvien tekijät tapaamaan yleisöä. Red Carpet – kotimaisen elokuvan festivaali järjestetään ensimmäisen kerran 31.8.–3.9.2017 Hyvinkäällä. Suomen kanssa samanaikaisesti satavuotista taivaltaan juhliva Hyvinkää on vahvasti mukana Red Carpetissa.

Nelipäiväinen tapahtuma tuo kaupunkiin kotimaisen elokuvan kiinnostavimmat uutuudet ja kirkkaimmat tähdet. Jokaisen elokuvan esityksessä on mukana elokuvan tekijöitä tapaamassa yleisöä ja kertomassa elokuvan teosta. Uutuuselokuvien, ennakkoesitysten, dokumenttien ja lyhytelokuvien lisäksi festivaali tarjoaa upeita musiikkiesityksiä, elokuva-aiheisia klubi-iltoja, hyvää ruokaa ja juomaa sekä monipuolista ohjelmaa tarjoavan festivaalikadun. Festivaalin päätöspäivä pyhitetään lapsille ja perheille.

 

Content-right

Festivaali rakennetaan Hyvinkään keskustaan lähelle rautatieasemaa. Alueella ovat vanhat, tunnelmalliset elokuvateatterit Kinoma ja Julia, niiden väliin jäävä festivaalikatu sekä Wanhan Villatehtaan historiallinen piha. Alueen suunnittelussa painotetaan intiimiä festivaalitunnelmaa, jossa elokuvanäytökset ovat osa kokonaisuutta. Myös hyvä ruoka ja juoma kuuluvat tapahtuman tunnelmanluojiin. Niitä ovat suunnittelemassa ravintola Demon ja Finnjävelin palkittu keittiömestari ja omistaja Tommi Tuominen sekä Suomen cocktail-pioneeri Michael Grönfors. Luvassa on ainutlaatuinen Red Carpet –festivaalimenu

Festivaalin päätöspäivä sunnuntai pyhitetään perheille ja lapsille. Elokuvina nähdään silloin mm. Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen sekä Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu. Tapahtuman aikana suomalaiset tunnetut artistit esittävät live-musiikkia festivaalikadulla ja Wanhan Villatehtaan klubissa. Musiikin monilahjakkuus, kitaristi Marzi Nyman kokoaa Red Carpet All Star -orkesterin. Marzi Nyman & Red Carpet All Stars -solisteina nähdään Maria Ylipää, Samuli Edelmann, Mikko Leppilampi, Antti Reini, Paleface, Gracias ja Dimitri Keiski. Esitysten teemana ovat kotimainen ja ulkomainen elokuvamusiikki. Luvassa on ennenkuulemattomia versioita rakastetuista klassikoista sekä maailman musiikin rytmejä lauluyhtye Suoran Lähetyksen esittäminä. Lisäksi mukana on yllätysesiintyjiä.  Koko festivaalin tunnelman huipentaa elokuvatähtien täyttämä punainen matto lauantai-illan gaalassa, jossa nostetaan esiin kolme suomalaista elokuvatekoa. Ne palkitaan Jani Leinosen taiteella.

Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Laakkonen Oy. Yhteistyökumppaneita ovat myös Konecranes, Opteam Luova, Koff, Kauppakeskus Willa, Kytäjä Golf, Radio Suomipop, Villatehdas, Hyvinkää 100, Punamusta sekä Lippu.fi.

”Red Carpet – kotimaisen elokuvan festivaali täyttää pitkään vallinneen tyhjiön suomalaisen elokuvan ympärillä. Rakennamme ennennäkemättömän tapahtuman, jossa on kunnianhimoinen elokuvaohjelmisto ja ainutlaatuisen upea festivaalitunnelma”, kertoo tapahtuman ideoinut näyttelijä ja festivaalin perustaja Antti Luusuaniemi. Neljän päivän aikana Red Carpet tarjoaa yleisölle yhteensä 23 elokuvaa 24 näytöksessä. Ohjelmisto koostuu 2000-luvun kotimaisista elokuvahiteistä. Mukana ovat mm. uutuuselokuvat Hymyilevä mies, Tyttö nimeltä Varpu, Toivon tuolla puolen ja Tom of Finland. Perjantaina ja lauantaina nähdään ennakkoesityksinä tulevan syksyn uutuuselokuvat Yösyöttö ja Kaiken se kestää. Nostalgiaa viritellään "Entisten nuorten toivenäytöksellä" Pahat pojat. Ohjelmistossa on myös dokumentteja, kuten Järven tarina, ja lyhytelokuvia, kuten taiteilija Jani Leinosen uutuus Bring Out the Tiger.

Extra information

OLLAAN Yhteydessä.

OLLAAN Yhteydessä.


Kankurinkatu 4-6, 05880 Hyvinkää, Suomi | visit@hyvinkaa.fi
Info 0400 269 831 | Vaihde 019 459 11