Hyvinkään keskustan sijainti Salpausselän harjulla 95-135 m merenpinnan yläpuolella tarjoaa upeat puitteet talviurheilulle. Hyvinkäällä on pitkät perinteet talviurheilun ja –liikunnan saralla. Sveitsinpuisto, Erkylänlukot ja Paukunharju ovat nähneet ”kupeillaan” jos jonkintasoisia hiihtäjä ja hyppääjiä jo vuosikymmenien ajan.

Nykyään Hyvinkäällä on hoidettuja latuja yhteensä lähes 70 km, joista valaistuja on yli kolmasosa. Valtaosa laduista sijaitsee taajamassa tai aivan sen lähialueella ja lisäksi latuverkoston liityntäpysäköintipaikkoja on lähes 20 ympäri kaupunkia, joten siirtyminen reiteille ei vaadi pitkiä taipaleita. Latuverkosto kiertää kaupungin ympäri muodostaen viisi hiihtoaluetta omine lenkkeineen. Näitä alueita linkittää kuusi yhdyslatua, joten vaihtelevia hiihtoretkiä tai hikilenkkejä on suunniteltavissa vaikka viikon jokaiselle päivälle.

 

 

Latuja pitkin pääsee myös Kytäjä-Usmin retkeilyalueelle. Ladun varrella on laavuja, joissa voi nauttia oman eväsrepun antimista.

Painettuja latukarttoja on saatavissa kaupungin infopisteestä, kirjastosta, uimalasta ja taidemuseosta sekä tulostettava kartta löytyy linkistä latureitit.

Ajantasainen tieto latujen kunnosta löytyy osoitteesta: latuinfo.

OLLAAN Yhteydessä.

OLLAAN Yhteydessä.


Kankurinkatu 4-6, 05880 Hyvinkää, Suomi | visit@hyvinkaa.fi
Info 0400 269 831 | Vaihde 019 459 11