Content-left

 

Helene Schjerfbeck on Suomen kuuluisimpia naistaiteilijoita.
Helene asui Hyvinkäällä 23 vuotta.  Käy katsomaas Helene -elokuva ja tutustu Heleneen oheisten tuotteiden mukana.

HYVINKÄÄN MATKAILUOPPAIDEN TUOTTEET

OLENNAISTA ETSIMÄSSÄ  - HELENEN MATKASSA ROOLIOPASTUS (1,5 H)

UUDENMAAN SEURAMATKOJEN RETKET

Varaukset ja kyselyt Uudenmaan Seuramatkat, toimisto@uudemaanseuramatkat.fi, p. 019 427 4700

Kuvaukset

Hyvinkään Matkailuoppaiden rooliopastus Hyvinkäällä
Suomen tunnetuin naistaiteilija, Helene Schjerfbeck, asui Hyvinkäällä 23 vuotta. Lähde kulkemaan Helenen matkassa hänen asuinsijoillaan, tutustu miljöisiin joissa hän maalasi ja kuule hänen elämästään. Miten hän asui, miksi hän piirsi paljon, miksi hän tuli juuri Hyvinkäälle?
Hyvinkään taidemuseo
Hyvinkään taidemuseossa tutustutaan oppaan johdolla Helene Schjerfbeckin hyvinkääläisiin malleihin ja niiden pohjalta syntyneisiin maalauksiin. Schjerfbeckin maalaukset ovat lähtökohtana vuorovaikutteiselle digitaaliselle installaatiolle, joka haastaa taideteoksen ja todellisuuden rajapintoja ja tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen teosten syntyvaiheisiin. Vierailun aikana voi tutustua myös museon vaihtuviin näyttelyihin.
Parantolan herkkulautanen Ravintola Harlekiinissa
Helenellä oli useita yhteyksiä veljensä Magnuksen suunnittelemaan Hyvinkään Sanatoorioon eli nykyiseen Parantolaan. Nauti Parantolan herkkulautanen ja kuule samalla Parantolan loistokas tarina.
Helene Schjerfbeck Riihimäen taidemuseon Wähäjärvi-kokoelmassa
Kuinka Schjerfbeckin teokset päätyivät taidemuseon kokoelmaan ja mitä yllätyksiä kokoelman tutkimus on vuosien saatossa tuonut? Millainen kirje löytyi taulun takaa?
Opastuksella kerrotaan Riihimäen taidemuseon kiehtovasta taidekauppias ja -keräilijä Pentti Wähäjärven (1912-1999) Schjerfbeck-kokoelmasta. Kokoelma sisältää maalauksia, piirustuksia ja litografioita pääasiassa 1900-luvun alkupuolelta. Osaan teoksista päästään tutustumaan tällä varta vasten räätälöidyllä opastuskierroksella.

LISÄKSI HALUTESSANNE:

Näiden matkailupakettien lisäksi voit tilata oheen kahvituksen Cafe Aulasta Belle Helene herkulla tai tutustumisen Suomen Rautatiemuseoon ja erityisesti Rautatiemuseon liittymiseen Helenen elämään ja tulevaan Helene elokuvaan.

Cafe Aula ja Belle Helene
Kun Helene Schjerfbeck lähti opiskelemaan taidemaalausta Pariisiin, on hän hyvin saattanut tutustua kauniiseen jälkiruokaklassikkoon, joka kantaa hänenkin nimeään, Belle Heleneen. Cafe Aula tarjoilee Helene Schjerfbeck -matkaajille mahdollisuuden eläytyä nuoren Helenen stipendimatkan tunnelmiin ja tutustumiseen uusiin, jännittäviin makuihin.

Helene tuotteen ostajat voivat opastuspäivänä käydä nauttimassa Belle Helene -annoksen ja ranskalaiseen makuun (hyvin tumma paahto) paahdettua kahvia lisäkaatoineen perinteisistä kahvikupeista hintaan 9,90 €/hlö seuraavin ehdoin: Tarjous on voimassa arkisin ja lauantaisin kello 13-17, jolloin varaan riittävästi pöytiä ja tarvittaessa koko Cafe Aulan ryhmällenne vierailun ajaksi. Aulassa on 45 paikkaa.
Varaus laskutusosoitteineen on tehtävä 7 päivää etukäteen mieluiten sähköpostitse. Tiedustelut p.040 701 8689 ark. klo 9-17.

Voit yhdistää Helene-kierroksiin myös teatteria tai tilata ihan erikseen:

KulkuriTeatterin Jää hyvästi Helene –esitys

Väkevä kertomus ystävyydestä, joka kestää kaikki vastoinkäymiset. Kaksi vahvaa taiteilijaa saa elää täydesti muutaman rakkaudentäyteisen hetken,
mutta elämä ei aina kulje toivottuja latuja.

käsikirjoitus – Anu Lahtinen
dramatisointi ja ohjaus – Benita Kivistö
musiikki – Charlotta Kivistö, viulu
Helene Schjerfbeck – Auli Hyyrynen

Väliajattoman monologin kesto on noin 50 minuuttia.

Lisätietoja ja esiintymistilaukset
Benita Kivistö, ohjaaja / KulkuriTeatteri, p. 0400 500 555
Charlotta Kivistö, puheenjohtaja / KulkuriTeatteri, p. 040 721 8017
www.kulkuriteatteri.fi

 

OLLAAN Yhteydessä.

OLLAAN Yhteydessä.


Kankurinkatu 4-6, 05880 Hyvinkää, Suomi | visit@hyvinkaa.fi
Info 0400 269 831 | Vaihde 019 459 11