Content left

Nauti ripauksesta suomalaista maalaismaisemaa ja tee kierros Hyvinkään seitsemän kylän kautta.

Ridasjärvi

Ridasjärvellä tavataan lintubongareita. Ridasjärven koillisrannalla on lintutorni. Järvisuo ja Ritassaarensuo muodostavat arvokkaan luontokokonaisuuden, joka on suojeltu Natura2000-alueena. Ridasjärveä ympäröivät suot on rauhoitettu soidensuojelualueena vuonna. Järvi on ympäristöineen valtakunnallisesti arvokas lintujärvi, joka kuuluu lintuvesien suojeluohjelmaan. Kyläkahvila Kyliksestä voi vuokrata soutuveneen Ritasjärveen tai Sykärinjärveen tutustuakseen. Järvi on syksyisin sorsastajien suosiossa. Ridasjärvi on myös teatteri Päivölän kotipaikka.

KOHTEET

Kaukas

Kaukasten luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä sijaitsee Hyvinkäällä Tuusulan ja Mäntsälän rajoilla noin 15 km päässä Hyvinkään keskustasta. Kaukasten alueeseen kuuluvat myös Kaukasten eteläpuolella oleva Uusikylä ja pohjoispuolella oleva Myllykylä. Kaukas on Hyvinkään ainoa teollisuuskylä ja sen historiaan ja luontoon voi tutustua Keravajoen varren luontopolulla. Pyöräilijöille löytyy myös oma mobiilireitti. Molempien lähtöpaikka on Kaukasten Juhlatalo, Jokipadontie 6. Kaukasten Juhlatalossa järjestää Kaukas EloFolk konsertteja ja Myllykylän puolella toimii Koskenmaan Kartanon Kulttuurikeskus, jossa järjestetään myös konsertteja.

KOHTEET:

Ahdenkallio-Ylentola

Ahdenkallio-Ylentolan kyläyhdistys vuokraa Kylätaloa

Noppo
Usmi
  • Partiolaisten maja
  • Pontevan maja

Content right

Kytäjä

Kytäjällä hemmotellaan golfareita kahdella maailmanluokan kentällä. KytäjäGolf sijaitsee Kytäjän kartanon mailla. Historiallinen Kytäjän Kartano ei ole matkailijoille avoinna, mutta alueella on paljon muuta, kuten Ravintola Kytäjä Kytäjän Golfklubin komeassa rakennuksessa sekä jahtitapahtumia järjestävä ja riistalihaa myyvä Kartanon Riista.

Kytäjällä voi nauttia paikallisherkuista, niin marjoista kuin riistasta, sekä osallistua luontoretkille, Solttilan majan järjestämänä. Kytäjän kirkko (v. 1939) on Väinö Vähäkallion suunnittelema. Kytäjältä on kotoisin Hyvinkään historiasta aiheitaan poimiva KulkuriTeatteri.

Alueella on luontohelmi Hyvinkään Kytäjä-Usmin retkeilyalue. Alueella on useita levähdyspaikkoja, joissa on tulentekopaikat puineen sekä joissakin laavut. Uimaan pääsee lammissa tai järvissä. Uudenmaan Erämatkat järjestää alueella luontoretkiä ohjatusti eri teemoilla.

KOHTEET

Kytäjä-Usmin retkeilyalue
https://www.hyvinkaa.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/virkistys-ja-ulkoilu1/opastetut-reitit/kytaja-usmi-ulkoilualue/

Lue Kytäjän Isokylän historiasta.

Palopuro

Kun ajelet Hyvinkään keskustasta etelää kohti ja seuraat rautatietä, laskeudut upeisiin peltomaisemiin. Ohitat Palopuron entisen kansakoulun, käännyt vasemmalle ja huikeat pellot avautuvat edessäsi. Näet vasemmalla mäen harjulla kirkkaan sinisen kauniin kartanon, jossa toimii sisustukseltaan upean kodikas Salonkiravintola Neilikka. Oikealla näet Knehtilän luomutilan keltaisen vanhan päärakennuksen, puimurin, ladot ja aistikkaasti muunnetun navettaravintolan.

Knehtilän peltojen takana siintää Biokaasulaitos, uusi ja vanha teknologia lyövät kättä! Jos hyppäisit helikopteriin, näkisit Biokaasulaitoksen takana lisää upeita peltoja ja uutta maalaistuotantoa. Mäntylänmäellä siintää nykyaikainen luomukanala. Palopuron kylällä, ihan lähellä (alle 50 km) pääkaupunkiseutua tavoitat peltomaisimien keskellä sielullesi rauhaa ja silmillesi kauneutta.

KOHTEET:

 

OLLAAN Yhteydessä.

OLLAAN Yhteydessä.


Kankurinkatu 4-6, 05880 Hyvinkää, Suomi | visit@hyvinkaa.fi
Info 0400 269 831 | Vaihde 019 459 11