Uinti

Helteisenä kesäpäivänä kutsuvat lukuisat järvet ja lammet pulahtamaan veden samettiseen syleilyyn. Rospuuttokeleillä ja talven tuiskinnassa tekee mieli nauttia kylpylän poreista.

Luonnonvedet

Hyvinkään alueelta löydät Usmin uimarannan, eikä Nurmijärven puolella oleva Sääksjärven rantakaan ole kuin 20 kilometrin päässä Hyvinkään keskustasta.

Usmin hiekkaranta sijaitsee noin 5 kilometriä keskustasta, Usminjärventie 206. Ranta on kesäaikaan valvottu. Uimarannalta löytyvät pukutilat ja WC.

Sääksjärven uimaranta sijaitsee Nurmijärvellä noin 20 km:n päässä Hyvinkäältä. Autolla uimarannalle kannatta ajaa Hanko-Mäntsälä-väylän ja Rajamäentien kautta Kiljavantielle, josta on opastus uimarannalle. Uimaranta on avoinna kesäkuun alusta elokuun toiseen sunnuntaihin. Rannalta löytyy vaatteidenvaihtokopit, kahvio, WC ja erillinen surffausalue. Ranta sopii hyvin lapsille, sillä se syvenee loivasti. Lisäksi rannalta voi vuokrata soutuveneitä.

Virallisten uimapaikkojen lisäksi esimerkiksi Kytäjä-Usmin retkeilyalueen lukuisat lammet tarjoavat viilentäviä pulahduksia luonnonvesiin. Piilolammin ja Kiiskilammen rannassa on laiturit, joista pääsee uimaan. Lataa Kytäjä-Usmin sähköinen retkeilykartta tai hae paperikartta matkailuinfosta.

Content right

Uimalat

Sveitsin uimala

Ympäri vuoden voit virkistäytyä viihtyisässä ja monipuolisessa Sveitsin uimalassa. Kesäsateet tai pakkanen eivät haittaa, sillä sisäaltaiden käyttöaikoina voi hemmotella itseään porealtaan lämmössä ja nauttia hierontasuihkuista sekä riehaantua vesiliukumäestä.

Kesäaikaan ulkouimalassa on laaja nurmialue auringonpalvojille. 50 metrin allas on erinomainen kuntouimareille, hyppyallas ja lastenallas puolestaan tarjoavat vesiriemuja hurjapäille ja perheen pienimmille.

Uimalan alueelta löydät myös rantalentopallokenttä ja pihapöytätenniksen. Vatsantäytettä tarjoaa Cafe Sveitsi.

Uimahalli on avoinna talvella m a, ti, to, pe klo 6.30 – 20 (21)
ke klo 12.30 – 20 (21), la, su klo 10.30 – 18 (19)  
Ulkouimala on avoinna kesäisin.

Teerimäenkatu 6
 019 459 2487

Kaupunkisillan maauimala 

Kaupunkisillan maauimala on viihtyisä paikka hiekkarantoineen, vain kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Uimalassa on nurmialue auringonpalvojille, kuntosali kuntoaan kohottaville ja leikkipuisto lapsille. Kioskista saa evästä päivän riemuihin.

Kesällä on aluevalvonta päivittäin klo 11-19.

 Ahdenkallionkatu 29.

OLLAAN Yhteydessä.

OLLAAN Yhteydessä.


Kankurinkatu 4-6, 05880 Hyvinkää, Suomi | visit@hyvinkaa.fi
Info 0400 269 831 | Vaihde 019 459 11