Reittiehdotukset kartalla

Nyt löydät patikointi- ja pyöräreittiehdotuksia karttasovelluksesta.

Karttasovelluksen alustana toimii OutdoorActive-portaali. Se on Keski-Euroopan suurin luonto- ja liikuntamatkailuportaali, joka toimii samalla luontomatkailun markkinointialustana. Portaalin käyttämä teknologia on maailman edistyneimpiä. Portaali saattaa yhteen kotimaisia palveluntarjoajia ja ulkomaisia ostajia sekä kehittää luonto- ja retkeilykohteiden laatua. Portaalin avulla siis parannetaan erityisesti  Hyvinkään luontomatkailun näkyvyyttä kansainvälisillä markkinoilla, sillä reitit tullaan kääntämään myös englanniksi.

Reitistöjen varrella palveluita tarjoavat matkailuyritykset voivat syöttää omia palveluitaan portaaliin (aktiviteetit, välinevuokrausmahdollisuudet, majoitus- ja ruokapalvelut). Hyvinkäällä toimivien yritysten tietojen vieminen portaaliin on maksutonta. Mikäli haluat omat palvelusi portaaliin, kysy ohjeita Hyvinkään matkailusta visit@hyvinkaa.fi.

Muistathan jakaa retkikuvasi Instagramissa ja liittää perään #Visithyvinkaa!

kartta

outdooractive platform - API Template

Löydä retkikohteet kartalta!

Luontopolut kutsuvat kulkijaa!

Hyvinkäälle tehtiin viime vuonna seitsemän uutta luontopolkua. Tässä Hyvinkään luontomatkailun asiantuntijan, Sanna-Marin, kolme erilaista vinkkiä luontopoluille.

Muistathan jakaa retkikuvasi Instagramissa ja liittää perään #Visithyvinkaa!

Hyvinkään luontomatkailun asiantuntija Sanna-Mari Kunttu

Hyvinkään luontomatkailun asiantuntija Sanna-Mari Kunttu.
Hyvinkään luontomatkailun asiantuntija Sanna-Mari Kunttu.

1. Sonninmäen luontopolku uutta oppien

Sonninmäen luontopolku on toteutettu erityisesti läheisiä kouluja ja päiväkoteja ajatellen, mutta se kutsuu oppimaan luonnon merkityksestä ja sen muutoksista myös muita kävijöitä. Polku on talvellakin helppo kulkea, ja 2,5 kilometrin lenkin jaksaa kulkea perheen pienimmätkin.

Luontoretken tueksi on toteutettu ympäristökasvatuspaketti, josta voit valita tehtäviä polulla toteutettavaksi. Talvisella polulla voi harrastaa metsäjoogaa, pitää jääkausiaiheisen visailun tai vaikka tutkia lumihiutaleita suurennuslasin kanssa. Ympäristökasvatuspaketin saat tulostettua täältä (pdf).

Tutustu Sonninmäen luontopolkuun etukäteen tarinakartan avulla.

2. Suomiehen luontopolku suksilla

Suomiehessä on kaksi luontopolkua, joista toinen kulkee suhteellisen tasaisella maalla. Vaikka alueella ei ole huollettua latureittiä, voi reitin sivakoida omat latunsa tehden. Suksi siis luontopolkutaululta toiselle. Tai tee parin kilometrin lenkistä pitempi lenkki tekemällä useita kierroksia ja lukemalla vaikka yhden uuden luontopolkutaulun kierrosta kohti. Hiihtoretki kannattaa venyttää myös pimeän puolelle, sillä Suomiehessä tähtitaivasta kelpaa ihailla kirkkaina kevättalven öinä!

Tutustu Suomiehen luontopolkuun tarinakartan avulla.

3. Piilolammin pöllöretki

Ota otsalamppu mukaan ja suuntaa auringonlaskun aikaan Piilolammin luontopolulle. Luontopolun alkuun kelpaa pyöräillä vaikka paksupyörällä! Piilolammin polun polku on helppokulkuinen lammen länsipuolella, mutta monesti erittäin jäinen ja korkeuseroiltaan haastava sen itäpuolella. Polulla on oltava siis hieman seikkailuhenkeä ja tarkkaavaisuutta. Iltahämärän laskeutumista voi odotella myös Piilolammin tulentekopaikalla. Hyvällä onnella nähdä pienen varpuspöllön profiilin puun latvuksissa tai voi kuulla huuhkajan kumeaa huhuilua.

Tutustu Piilolammin luontopolkuun tarinakartan avulla.